Осъдиха наркодилър
Осъдиха наркодилър / / ThinkStock/Getty Images
Окръжен съд - Добрич осъди на две години затвор 42-годишен добричлия, след като го призна за виновен в държане на наркотици с цел разпространение. За извършеното деяние мъжът ще плати и глоба от 5000 лева.
 
Делото срещу 42-годишния Сезгин К. премина по реда на съкратеното съдебно следствие, като първоначално наложеното му наказание беше намалено с една трета. Съдът приложи процедурата, след като мъжът призна изцяло вината си и изложените в обвинителния акт факти и обстоятелства.
 
По делото е установено, че на 15 май миналата година в Добрич, без надлежно разрешително, подсъдимият е държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества - марихуана с общо тегло 4.13 грама, на стойност 24.78 лева и амфетамин с общо тегло 19.03 грама, на обща стойност 570. 90 лева.

Оставиха в ареста румънец, разследван за незаконно превеждане на иракчанин през границата ни 
 
Той бил задържан след подаден сигнал на телефон 112  за това, че неизвестно лице продава наркотици от микробус, паркиран пред къща в Добрич. Изпратените на мястото полицаи открили подсъдимия в микробуса, като до него имало черна найлонова торбичка с около 40 пликчета с амфетамин и електронна везна, както и метална кутия от парфюм, в която имало 0.15 грама марихуана и празни найлонови пликчета.
 
При обиск на мъжа в него било намерено още едно пликче с амфетамин. Последвало претърсване на апартамент, собственост на майката на подсъдимия, където били открити още 3.98 грама марихуана.
 
Пред съда 43-годишният мъж изрази съжаление за стореното и поиска по-леко наказание. Той има 4 предишни присъди - 3 за грабежи и една за кражба, извършена при условията на опасен рецидив.
 
Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – Варна в 15-дневен срок.