/ Дарик Варна, архив
Обещават ремонтът на пътя Добрич-Варна да приключи до средата на юни
Областният управител Красимир Кирилов участва в работна среща във Варна, свикана от министъра на туризма Николина Ангелкова. Темата бе подготовката на туристически сезон лято'2018 и готовността на институциите и организациите за осигуряване на безпроблемното му протичане.

На срещата присъстваха и кметът на Шабла Мариян Жечев, директорът на РЗИ д-р Светла Ангелова, представители на Областно пътно управление и Областна дирекция безопасност на храните.

В работната среща участваха областния управител и кметът на Варна, представители на туристическия бранш от областите Добрич и Варна.

Красимир Кирилов докладва готовността на област Добрич за осигуряване на безопасното протичане на туристическия сезон, като заяви, че е създадена организация за съдействие между институциите.

Представител на Областно пътно управление Добрич информира, че до средата на месец юни се предвижда да приключи ремонта на пътя Добрич-Варна.

Кметът на Шабла Мариян Жечев постави на вниманието на министъра проблема с бивакуването на територията на общината и потърси съдействие за справяне с популацията на комари в района на езерата.

Сред основните проблеми, които се дискутираха по време на работната среща е физическото присъствие на служители на реда в курортите и курортните селища по Черноморието.

Представителите на туристическия бранш поставиха въпроси пред министъра на туризма, свързани с наемането на кадри от страни от ЕС и извън него. Сред поставените въпроси са и гостите от Русия и тенденциите на руски пазар за лято'2018.