/ Дарик Добрич
Нуждаещите се от специализирани изследвания се изпращат в Балчик
Сервизни инженери пристигат в МБАЛ-Добрич, за да обследват причините за авариралия скенер, информират от болницата. От здравното заведение припомнят, че компютърният томограф дефектира непосредствено преди празниците в  ранния следобед на 3-ти май.

Откриват обновеното отделение по хемодиализа в МБАЛ-Добрич

За проблема са уведомени РЗОК и ЦСМП-Добрич. Въпреки този проблем, хоспитализирани болни и спешно нуждаещи се от това изследване са обезпечени, като се извозват до болницата в Балчик за сметка на МБАЛ Добрич, уточняват от лечебницата.
 
МБАЛ Добрич има сключен договор с болницата в Балчик за провеждане на изследвания с компютърен томограф, като по този начин жителите на областта се обслужват при необходимост от такова изследване.
 
Д-р Светозар Байчев: Болницата ще продължи да предоставя качествена медицинска услуга

На финалната права е и процедурата по осигуряване на нов скенер в добричката болница, информират още от здравното заведение. Средствата, в размер на близо 600 000 лв., са  отпуснати от Министерство на здравеопазването и вече са по сметките на лечебното заведение.

Предстоят още много и специфични процедури  по съгласуване и издаване на разрешителни за работа както от МЗ, така и от агенцията за ядрено регулиране и други институции.
  
Ново, съвременно родилно легло е дарено в Акушер- гинекологичното отделение в добричката болница, информират още от там. Леглото вече е монтирано в отделението и ще поеме потока от родилки от областта.