Възрастна жена предаде 25 000 канадски долара на телефонни измамници в Добрич. Случаят е от днес, за него информира говорителят на Прокуратурата в добруджанския град Даниел Илиев.

Използваната схема е нова, но вече позната. Мним полицейски служител се обадил на жената, за да търси съдействие за разкриване на телефонни измамници. Последвало второ обаждане от телефонен измамник, който уж е трябвало да бъде разкрит, и трето обаждане отново от мнимия полицейски служител, което да убеди жената, че тя помага на органите на реда. 

89-годишен дядо даде близо 9 000 лв. на ало измамници в Добричко

В крайна сметка жената е предала голямата сума пари със съзнанието, че помага за залавяне на престъпници. 

По думите на прокурор Илиев става ясно, че всяка седмица в Прокуратурата в Добрич има поне по един такъв случай на телефонна измама от октомври насам.

"Бих искал да се обърна към гражданите и да ги помоля да бъдат изключително бдителни, да предупреждават възрастните си родители и да ги запознаят с най-популярните схеми. Възрастните граждани, когато видят непознат телефонен номер или румънски, или друг чуждестранен да не отговарят на обаждането, а ако го направят и чуят познатите истории за пострадал роднина или полицейски служител, който търси съдействие за разкриване на измамници, просто да прекъснат обаждането и да подадат сигнал в полицията", призова прокурор Даниел Илиев.
Агенция "Фокус"