Бившето СУ Дора Габе
Бившето СУ Дора Габе / Дарик Добрич, архив

Новооснованото читалище „Добрич“ получи подкрепа и от други представители на Обществения си съвет и ярки личности от културния живот на страната – журналистът Ники Кънчев и певицата и педагог Стефка Оникян. Те са изпратили писма до кмета Йордан Йорданов и председателя на ОбС Иво Пенчев, след като Общински съвет Добрич гласува против предоставянето на сградата на бившето училище „Дора Габе“ за дейността на читалището.
 
„В тия трудни времена, едно затворено училище отново да се съживи и изпълни със съдържание е една достойна за уважение постъпка“, пише Ники Кънчев. „През годините съм работил в град Добрич. Познавам добре Ники Нейчев и съм убеден, че с неизчерпаемата си енергия ще обогати културния живот на Добрич. Декларирам желание да помагам на Народно читалище   “Добрич - 2017” за доброто на града. Добрич има големи традиции в артистичните професии – пеене, водене, художествени занаяти, моля нека не ги прекъсваме тези традиции!“, казва още журналистът.
 
Към местната власт се обръща и проф. д-р Стефка Оникян с искане за подкрепа за идеите на екипа на читалището. „Нека помогнем на малкото хора, които могат да  превърнат едно затворено българско училище в ново културно образователно средище! Инициативата на НЧ „Добрич-2017“ е много перспективна за град с традиции в областта на културата! С надежда в бъдещето трябва да продължим с концерти и представления в залата, спортни състезания в салона. Надявам  се на вашето благоразположение  и мащабно мислене за решаването на проблема със законното право на читалището да има свой дом, подходящ за развиването на дейностите, които има желание да развива Настоятелството на НЧ „Добрич-2017“.“, казва певицата Стефка Оникян.

Вчера своята подкрепа изрази и Даниела Кузманова.