/ netinfo
Даниела Кузманова – известен музиковед, автор на текстове и журналист, се обърна с писмо до областния управител на Добрич и общинските съветници по повод предоставянето на сграда за нуждите на Народно читалище „Добрич – 2017”. Кузманова е член на обществения съвет на читалището, а писмото й бе предоставено на медиите от основателя на културния институт Николай Нейчев.

Учредяват ново читалище в Добрич

„Обръщам се с молба към вас да подкрепите НЧ ”Добрич – 2017”, като предоставите за дейността му обезлюдената сграда на СОУ”Дора Габе”. Вашето благородно решение в полза на читалището, което няма свой дом, ще бъде решаващо за превръщането му в Дом за духовно и културно развитие на талантливи деца и млади хора....

Искрено се надявам вашият вот да даде тласък и да очертае нови перспективи за дейността на скоро сформираното читалище, като осигури подходящо място за провеждане на неговата отговорна и обществено полезна работа в името на българската култура и просвета”, се казва в обръщението на Даниела Кузманова.

От читалището поискаха сградата на закритото СОУ ”Дора Габе”, но на сесията на Общинския съвет през май стана ясно, че там – в актовата зала и физкултурния салон, работят спортни клубове, които искат да продължат дейността си и да плащат наем на общината. На юнската сесия Общинският съвет отново ще разгледа въпроса.