Среща на МИРГ Шабла-Каварна-Балчик
Среща на МИРГ Шабла-Каварна-Балчик / Община Каварна
Сдружение с нестопанска цел „Местна инициативна рибарска група /МИРГ/ Шабла-Каварна-Балчик“ ще изготви Стратегия за местно развитие на територията на трите общини. С документа ще се кандидатства за финансиране пред Министерство на земеделието, храните и горите, съобщават от Община Каварна.

Групата проведе първа конференция, на която бяха представени проучвания и анализи, направени при подготовка на стратегията. В срещата участваха 50 души - представители на общинските администрации в Каварна и Шабла, на бизнеса, неправителствения сектор, рибари и граждани.

МИРГ изготвя стратегията, изпълнявайки проект по подмярка „Подготвителна помощ за стратегии за ВОМР“ с безвъзмездна финансова помощ по Програмата за морско дело и рибарство за периода 2014-2020 г.

От сдружението по рибарство поддържат партньорство и активно привличат всички заинтересовани страни още в най-ранните етапи на подготовка на стратегията и се фокусират към техните потребности, нужди и изисквания. В процеса на разработка са въвлечени представители на трите основни сектора – публичен, стопански и нестопански, отбелязват оттам.