/ Дарик Добрич
Медицински съвет за решаване на проблемите на Спешното отделение свиква утре ръководството на МБАЛ-Добрич, съобщи изп.директор д-р Светозар Байчев. Той каза, че граждани и лекари са изразили притеснения от липсата на персонал за Спешното и затова ръководството иска да направи съпричастни началниците на отделения във вземането на решения.
 
Фелдшерите плашат да спрат работата на Спешни центрове

Поради дефицит на кадри - напуснали са пет медицински сестри, Спешно отделение ще работи с един екип в дните на работната седмица, а само нощем и почивните дни ще има по два екипа. Ще дежурят и специализанти, подчерта Байчев, тъй като те са завършили, обучени са за такава дейност и това е част от израстването им в професията. При нужда може да се ползват и консултации от специалистите от отделенията, които са на смяна.  
 
По думите на директора, проблемът с напускането на осем медицински сестри от хирургията на добричката болница е решен, те са оттеглили предизвестията си и остават на работа.
 
Общо около 10 са специалистите по здравни грижи, които са си тръгнали от добричката МБАЛ в последно време, но това е нормално, защото държавните болници не могат да предложат конкурентни условия на частните, каза Байчев и допълни, че няма финансова възможност в момента да се вдигнат заплатите на служителите и това е позиция на всички държавни болници в страната.