Куклен театър Дора Габе
Куклен театър Дора Габе / Дарик Добрич
В Международния ден на театъра - 27 март, зрителите в Добрич могат да присъстват на премиера в Куклен театър „Дора Габе“. Най-новото заглавие на трупата е фолклорното представление без думи „Неродена мома”, което ще има първата си среща с публиката в 18.00 часа.

Българската народна приказка „Неродена мома” се поставя за първи път на добричка сцена. Режисьор на спектакъла е Даниела Христова. Сценографията е на Наталия Гочева. Автор на музиката е на Владимир Джамбазов. Звучат и изпълнения на гъдулка от Христина Белева и на кавал от Недялко Недялков. Хореографията е на Павлета Христова. Актьорският състав включва  Мила Боянова, Росен Радев, Румен Куртев и гост - актрисата от Драматичен театър „Йордан Йовков” Мария Генова.

Репетиционният период бе изключително вълнуващ, сподели преди премиерата режисьорът Даниела Христова. „Надявам се да зарадваме с този невероятно български спектакъл публиката. Повече от година ни бе необходима, за да измислим цялостната концепция и визия. Надявам се децата и възрастните да останат доволни” – коментира тя и сподели, че „Неродена мома” е една вълшебна приказка за любовта. Децата и техните родители ще се насладят на „едно превъзходно актьорско изпълнение, на чудесна музика и танци, а също ще си припомнят  какво е да се завърнеш към корените си”, казва още режисьорът.