Канят на среща с д-р Людмила Емилова
Канят на среща с д-р Людмила Емилова / emilova.eu

Лайънс клуб - Добрич организира среща с д-р Людмила Емилова на тема "Здравословно хранене и връзката му с диабета". Началото е в 18.00 часа в Общински младежки център "Захари Стоянов". Темата е свързана с природонаучната медицина.

Входът за срещата е свободен.

Д-р Людмила Емилова е родена във Варна, България през 1943 г. Завършва Варненския медицински институт през 1969 г., като в последствие придобива специалности по вътрешни болести и ревматология и кардиология. Въпреки богатите си познания и опит в сферата на официалната медицина, през 1991 г. д-р Емилова се оказва с множество хронични заболявания.
Случайността я среща с известната българска природолечителка Лидия Ковачева, от която лекарката научава за чудесата на омекотеното лечебно гладуване с плодове и чай с мед. Прилагайки неколкократно системата върху себе си и променяйки начина си на хранене, за една година тя успява да излекува тежка мигрена, хроничен гастрит и колит, чернодробна стеатоза, анемия и атония на жлъчния мехур. 1993 г. д-р Емилова открива своя клиника, работеща по методите на природонаучната медицина. Постепенно към нея се присъединяват все повече млади хора, въодушевени от чудотворната сила на плодолечението. В екипа на клиниката днес работят 12 лекари, използващи най-модерната апаратура.
През 1996 г. д-р Емилова става член на Лекарската асоциация към Американското Общество по Натурална Хигиена и обменя опит с други нейни колеги, прилагащи лечебно гладуване. През 2007 година е удостоена с орден "Михаил Ломоносов" за заслуги и личен принос в развитието на дружеските отношения между народите на Русия и България и за високи постижения в опазването на човешкото здраве. През 2008 г. д-р Емилова завършва магистратура по здравен мениджмънт. Досега през вратите на клиниката са преминали десетки хиляди пациенти.