/ netinfo
Поетесата Камелия Кондова ще пристигне в родния Добрич, за да представи последната си книга „Неделята, която беше в понеделник“. Премиерата е на 13 декември от 17.30 ч. в галерия „Георги Петров“, съобщават от организатора - Сдружение на писателите в Добрич. Заедно с Кондова в поетичната среща ще участва и Димитър Никифоров с книгата „Сол в календара“.
 
Керанка Далакманска и Цветанка Костова представят нови книги в Добрич

Камелия Кондова е последната носителка на Националната литературна награда „Дора Габе“ - получи я тази година. Родена е в гр. Добрич. Завършила е Езикова гимназия, висше образование получава във ВТУ “Св. св. Кирил и Методий”, специалност Българска филология. Член е на Съюза на българските писатели от 1997 г. Автор е на стихосбирките: “Повод за живот” (1988), “Не и милост” (1990), “Как се обича художник” (1994) и “Тепърва ще се уча на живот” (1998) и други.

Отличавана е с голямата награда на националния конкурс “Петя Дубарова”, с голямата награда на националния конкурс “Веселин Ханчев” (двукратно), с първа награда на в. “Литературен глас” – Стара Загора, с първа награда от националния конкурс “Петър Алипиев” (2003), и други.

Димитър Никифоров работи като заварчик вече повече от 30 години. "Занаят, който не е никак поетичен, но си го обичам", казва той. Не членува в съюзи, кръгове и сдружения. "Казано по мъжки" е третата му стихосбирка. Първата, "Бодли в сърцето", излиза през 2013 г. като пилотна книга на издателство ХуЛите, към едноименния литературен сайт, втората - "Последната пробойна", през 2016.

"Всичко останало (без да обиждам белетристите) е делнична проза и любов към мерената реч. Засега - споделена, защото, както казва обичания от мен поет Иван Динков - "Поезията е вдовицата на Живота".