И догодина спектакли под звездите на откритата сцена в Двореца
И догодина спектакли под звездите на откритата сцена в Двореца / Дарик Добрич

Културен център "Двореца" в Балчик ще продължи сътрудничеството си с Варненската опера и през активния туристически сезон догодина отново ще има спектакли под открито небе на сцената на плажа, до вила "Тихото гнездо", съобщи за Дарик директорът на културния център Жени Михайлова.

Операта във Варна наскоро е получила авторските права да постави мюзикъла "Котките" на Андю Лойд Уебър и ръководството на "Двореца" вече е договорило спектакълът да бъде представен и пред публиката в Балчик. През идното лятото на откритата сцена в архитектурно-парковия комплекс ще гостува и балетът "Лебедово езеро" на Чайковски, с участието на балерини от Болшой театър, съобщи Михайлова.

Началото на проекта "Открита сцена" беше поставен тази година с мюзикъла "Йосиф и фантастичната му пъстра дреха" и балетния спектакъл "Дон Кихот", които се радваха изключителен интерес от страна на публиката.

Културният център ще продължи партньорството си и с швейцарското сдружение "Култура край границата", с което ще се подпише нов договор за провеждане на фестивала "Мюзик кампус Балчик", съобщи още Жени Михайлова.

Бившата лятна резиденция на румънската кралица ще бъде домакин и на официалната церемония по награждаването на най-добрите филми от фестивала за късометражно кино "В Двореца", чието издание този път ще премине през 4 града - София, Велико Търново, Варна и Баличк.

Акцент в културния афиш на "Двореца" за предстоящото лято ще бъде и съвместният спектакъл на артистичното семейство Теодосий Спасов и Бойка Велкова.