Хасан Адемов
Хасан Адемов / Дарик Добрич
ДПС гарантира спокойствието и стабилността в държавата, каза в ефира на Дарик водачът на листата на партията в Добричко Хасан Адемов. Той смята, че ДПС е системна партия и отново има своето място в Парламента.
 
Намираме се в много трудна ситуация – вътре в държавата имаме редица проблеми – трайно безработни, демографски срив, бедстващи хора по малките населени места без здравеопазване и транспорт, а в същото време усложнена световна обстановка с постоянни конфликти и размирици, посочи той. Според него няма нужда да мислим каква позиция имаме към Русия или нашите съседи, защото България отдавна се е определила като член на Европейския съюз и НАТО. Адемов обаче смята, че в тези моменти на трудни решения за промени в самия Европейски съюз, ние трябва да се включим дейно във вземането на решения и да определим пътя за развитие, да помогнем за реформирането. Според него, негативни настроения в Съюза са се наслоили заради тежката бюрокрация, раздутата администрация и недействащите структури.
 
У нас най-важно е да се преборим за осигуряване на стабилност за хората, които са пред изпадане от обществото, каза кандидат-депутатът. Той смята, че е необходима много активна политика на трудовите бюра и посредници, за да се достигне до всички неработещи, да се обхванат в регистрация, да се активират и да се подобрят техните компетентности. С мерки и програми тези хора могат да се включат отново в трудовия пазар.
 
"Трябва да намерим обединителния патриотизъм, за който говори и в писмото си почетният председател на ДПС Ахмед Доган. Това е феноменът, който може да ни гарантира националната сигурност като се разгърне в целия си смисъл и съдържание. В условията на противопоставяне ние забравяме най-важните си проблеми – борбата с бедността, ниските доходи, демографския срив, работещите бедни", посочи Адемов.
 
„Политиците са тези, които трябва да се вслушат в гласа на народа. Тези, които не го правят ще бъдат изметени от политическата сцена", прогнозира той. " Ясно е, че пропастта между избиратели и избраници създава усещане за недоверие, но трябва да има обединителни мостове, в противен случай нещата у нас ще бъдат още по-трагични“, каза Хасан Адемов и добави, че вярва на разума и усещането на българския избирател да предпочете най-подготвените и най-добри, а не най-гръмогласните политически представители, защото едно е възможност, а друго – изхвърляне с гръмки обещания, които очевидно няма да бъдат изпълнени и ще засилят недоверието. „Избирателят никога не греши. Смятам, че и този път ще прояви разум и ще гласува с убеждение и с очакване нещата да се променят коренно, защото може доверието да бъде поне частично възстановено“, посочи той.