ДПС
ДПС / Дарик Добрич
Стотици членове и симпатизанти на ДПС се събраха в залата на драматичния театър в Добрич за среща с централното ръководство на движението и кандидатите за депутати от Добрички многомандатен район. Гости на събитието бяха председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, евродепутатите Филиз Хюсменова и Илхан Кючюк, Рушен Риза, Йордан Цонев, както и всички членове на листата на движението с водач Хасан Адемов.

Адемов, който досега бе избиран от област Разград, сподели, че за кратко време е успял да опознае духа и традициите на хората от Златна Добруджа. „Добруджа има славна история и заслужава много по-добро бъдеще. Всички  заедно ще дадем всичко възможно да спасим България. Няма нито едно важно решение, взето в българското Народно събрание, което да се е случило без участието на ДПС“, заяви той.

Бившият социален министър подчерта, че след 27 години преход бедността, мизерията и безработицата са проблем и в страната, и в област Добрич. „Това е защото нивите на Златна Добруджа се превърнаха в суровинен придатък на други държави, без да има възможност за заетост, за преработваща промишленост. В нашата програма има мерки, които са насочени срещу бедността и мизерията. Основните насоки в програмата са демографската криза и борбата с бедността“, посочи Хасан Адемов. Пред пълната зала той заяви още: „Докато имаме такива приятели от ДОСТ, ние просто нямаме нужда от врагове.“

Евродепутатът Илхан Кючюк – председател на младежкото ДПС и зам.-председател на Партията на европейските либерали отправи емоционално послание към събралите се: „Да, ще спасим България, защото имаме план и визия. И те не са ориентирани само до 26 март, а са за следващите 20 години. Защото нашите усилия се оценяват както в България, така и в целия ЕС. Защото България има нужда от достойнство. Ние не сме проклятието на България, ние сме  богатството, ние сме капиталът. С бюлетина № 9 за България!“

Йордан Цонев, който е родом от добричкото с. Карапелит, поздрави земляците си с думите: „Да спасим България е патриотичен лозунг, който отива на най-патриотичната партия в страната – ДПС. Ние сме истинските патриоти! Другите са реверни патриоти, защото носят патриотизма си, както се носи значка на ревера, а в душите им и в действията им няма патриотизъм. Те сеят омраза и разделение в нацията – какво друго са сторили? Патриотите са в ДПС и затова на нас отива да спасим България!“

„Истинска ценност на политиката на ДПС е да обединява, а не да разделя, да носи мир и спокойствие. Ние сме необходимата сила на България“, заяви Филиз Хюсменова. Тя представи кандидатите за депутати от ДПС като разумни, цивилизовани, уравновесени хора, които не използват езика на омразата, не насаждат отчуждение и страх, които знаят, могат, имат опит и новаторски дух.
 
Мустафа Карадайъ заяви, че през 1989 година ДПС изпълни завета на Левски. „Докарахме демокрацията в България, за да има чиста и свята република и всички етноси да бъдат равни, както той ни завеща“, каза Карадайъ и също подчерта, че истинските патриоти са в ДПС, като нарече другите патриотични формации фашисти.

„Дошло е времето ДПС да спаси България - от една страна от омразата и разделението, от друга - от бедността и демографската криза. Имаме ясна и изпълнима програма. Всички секторни политики в нея са пречупени през призмата да се борим с бедността и демографската криза“, заяви лидерът на ДПС.
 
Пред присъстващите бе изнесен концерт, който включваше изпълнения на флейта, стихове и турски фолклорни песни.

Представиха листата на ДПС в Добричко
Дарик Добрич