Ул. "Г. Кирков"
Ул. "Г. Кирков" / Дарик Добрич
Писмо с питания относно ремонта на ул. „Георги Кирков“ е изпратил добричлия към местната власт. Димитър Митев подава сигнала си до кмета, Общинския съвет и до медиите.
 
Той смята, че „след започнатия ремонт на ул. „Георги Кирков“ в Добрич се забелязват доста нередности. Най-фрапантната е, че ремонта ще завърши на кръстовището с ул. „Екзарх Йосиф“, а не до края на улицата“. Митев е получил информация за това от изпълнителите. По думите му, „Георги Кирков“ се разделя на две от това кръстовище и е редно да се асфалтира и района около Дирекцията по безопасност на храните и ДЗИ. Той посочва, че през почивните дни е частично възстановена асфалтова настилка там, но не се очаква да се ремонтира повече.

Добричлия пита ОбС за качеството на уличните ремонти, отговарят му на юлската сесия
 
Митев пише още в сигнала си, че „инертните материали, които се влагат, са всъщност материалите, които са разбити по същата улица от старата настилка“. Гражданинът напомня, че тази улица е била паваж преди години и пита: „Как с 10 см разбити камъни и цимент върху павета ще се положи асфалт?“
 
Митев се надява да получи отговор от институциите в Добрич на въпросите: „Кой контролира качеството и количеството на СМР дейностите? Кога улицата с двата й клона ще бъде ремонтирана до края?“ Освен това той е категоричен, че „ако ремонтът на улица „Г. Кирков“ не бъде завършен до края на улицата с двата й клона и качеството не е на ниво, ще се ангажирам със собствени средства да бъде разследван целия проект и качеството на изпълнение.“ Той твърди, че живеещите в района и фирмите, които имат офиси, са готови на гражданско неподчинение и ако ремонтът не потръгне ще има протести. 
 
Припомняме, че ремонтът на ул. „Георги Кирков“ е част от проект за обновяване на шест улици в Добрич и е финансиран безвъзмездно с 6.5 млн.лева по ОП „Региони в растеж“ с 15% национално съфинансиране. Той е един от включените в инвестиционната програма на Общината, разписана през 2014 г. като част от интегрирания план за градско развитие „Бъдеще за Добрич“. Работите включват както полагане на нов асфалт, така и подновяване на настилката и бордюрите на тротоарите, монтиране на ново улично осветление, което вече ще бъде с подземно окабелязване, нови пейки, кошчета за смет. Фирмата-изпълнител за ул.„Г. Кирков“ (520 м) е Инфраексперт АД – София.