/ Община Добрич

Художественото осветление на паметника на Хан Аспарух в Добрич е частично възстановено, след като вандали изпотрошиха прожекторите през месец септември т.г.. Вече свети трибагреникът, който се намира под конника, а другата седмица ще се възстанови и останалата част, която е в бял цвят, съобщава на сайта си Община Добрич.

Започва подмяната на уличното осветление по бул. „25 септември“

Местна фирма, занимаваща се с доставка и монтаж на осветление, е поела инициативата и закупила необходимите прожектори, а администрацията осигурила стъклата. Монтажът на осветителните тела е извършен съвместно.

Мемориалът в Добрич е най-големият паметник на Хан Аспарух в България. Негови автори са  Величко Минеков и архитект Иван Николов. Открит е през 1981 г. в чест на 1300-годишнината от основаването на България.

30 проекта на граждани получават съфинансиране от Община Добрич

Това не е първият пример на публично-частно партньорство между Община Добрич и местния бизнес, припомнят от ведомството. През последните години благодарение на активното сътрудничество се облагородиха пространства, изградиха се детски и спортни площадки, осигуриха се качествени услуги за най–малките.

Амбицията на Община Добрич е тази практика да продължи. Оттам обаче се обръщат с апел към гражданите да бъдат отговорни и да пазят историческото си наследство, защото "народ, който не тачи корените си, няма бъдеще".