/ netinfo
Комплексът ще отбележи 50-ата си годишнина с богат спортен и културен календар
Фестивал на черешата ще се проведе за първи път в курорта Албена това лято, съобщи за Дарик  зам.-директорът „Маркетинг и продажби” в комплекса Димитър Тачев. Празникът ще се състои около средата на юни. Избран е този плод, защото „Албена” АД е производител на голямо количество био череши, които през целия месец юни се предлагат в ресторантите на гостите на курорта.

Културната програма на Албена и това лято ще предложи много събития, които ще се провеждат тематично всеки уикенд на сцената под звездите – поляната до х-л „Добруджа”. Планират се няколко мини фестивала, като този на черешата, на добруджанския хляб, фолклорен фестивал и други.

Албена е Европейски курорт на спорта за 2019 година

Другата основна тема, към която са насочени усилията на ръководството на комплекса, е спортът. Димитър Тачев припомни, че в края на миналата година Албена получи отличието Европейски курорт на спорта. Цялата 2019 година ще мине под знака на това отличие.  Подготвен е още по-богат спортен календар, с повече възможности за туристите.

„Ежегодно сме домакини на над 100 спортни събития и това е свързано с подобряването на спортната инфраструктура, в която инвестираме много. Преди 2 години открихме първия по рода си в района тенис център, сега работим по създаване на многофункционален център за събития”, посочи Тачев.

Ваканционно селище „Албена“ с международни сертификати по ИСО

Той допълни, че тази година ще заработи реновираният закрит басейн в х-л „Добруджа”, а догодина ще бъде построен открит плувен басейн с олимпийски размери.

През 2019 година Албена ще бъде домакин на 5 европейски първенства. Най-важното сред тях е Европейско първенство по футбол за девойки до 17 години, което ще се състои от 4 до 18 май. По този повод курортът инвестира и във футболните си терени.

България иска да домакинства на европейски първенства по футбол

На 24 август т.г. ще бъде отбелязана 50-годишнината на курорта. Подготвят се серия от събития в комплекса, но кулминацията ще бъде голям спектакъл на сцената под звездите. Ръководството засега пази в тайна подробностите, но ще участва трупата на една от най-големите български музикални институции.