Албена е първият Европейски курорт на спорта
Албена е първият Европейски курорт на спорта / КК Албена
На официална церемония в Европейския парламент Албена получи приза Европейски курорт на спорта за 2019 година. Наградата е първа в историята на номинациите за европейски градове и региони на спорта и високо признание за усилията на Албена да бъде популяризиран активния начин на живот и почивка.

Под мотото "Спортни по природа" стартира кампанията за 2019 година, по време на която Албена ще бъде домакин на над 100 национални и международни събития, сред които 5 Европейски шампионата - по тенис на маса, тенис на корт, футбол, хокей на трева и петанк.

Албена се нарежда сред най-елитните спортни селища в Европа благодарение на отличната инфраструктура и инвестициите в подобряването и през последните години, което позволява практикуването на повече от 40 спорта за хора от всички възрасти, подчертават от ръководството на курортното селище.

"Популяризирането на здравословния начин на живот, опазването на природата и подобряването на достъпната среда са сред мисиите ни като Европейски курорт на спорта. През 2019 празнуваме 50-години от създаването на Албена, което е още една причина да представим уникалната красота на нашия регион в цяла Европа" - заяви при получаването на приза Маргита Тодорова - директор Маркетинг и Експлоатация на ваканционния комплекс.