/ ОИЦ - Добрич
Екипът на ОИЦ – Добрич ще проведе поредица от информационни събития във осемте общини от областта. Ще бъдат представени актуалните възможности за кандидатстване до края на 2018 година по Оперативните и Транснационални програми, Програмата за развитие на селските райони, както и Програмата за морско дело и рибарство, актуална за морските общини.

Ще бъде презентирана и функционалността на Информационната система за управление и наблюдение на средствата на ЕС в България 2020 (ИСУН 2020). Ще се акцентира на целите, основните параметри, допустими кандидати и проекти, които ще могат да получат финансиране, допустими дейности и разходи. Присъстващите ще бъдат запознати и с начина на кандидатстване, етапа на оценка и договаряне.

Информационните събития ще бъдат на 17 април, от 16.00 часа в Община Каварна; 18 април от 14.00 часа в Шабла (Зелен център); и на 26 април, от 11.00 часа в Община Тервел и от 14.30 часа в Община Крушари.

Събитията са със свободен достъп и на тях са поканени да присъстват широк кръг потенциални бенефициенти - представители на общинска администрация, общински съветници, кметове и кметски наместници, доставчици на социални услуги, неправителствени организации, работодатели, собственици на съществуващи предприятия, обучителни и образователни организации, земеделски стопани, граждани и медии.

На посетителите ще бъдат раздадени рекламно-информационни материали. Продължение на цикъла от информационни събития в област Добрич ще има през месец май.