Добруджа 07 гостува днес на финландския Ураган
Добруджа 07 гостува днес на финландския Ураган / netinfo

Волейболистите на Добруджа 07 гостуват днес на финландския Хурикаани /в превод Ураган/ в град Лоймаа в първия кръг от втория по сила европейски турнир за Купата на ЦЕВ. Двубоят е от 18.30 часа българско време в зала "Лоймаан Лиикунтахали", която е с капацитет 1500 зрители. Феновете ще могат да наблюдават мача онлайн в сайта laola1.tv. и на клубния сайт на Добруджа 07 www.dobrudja07.com

До момента съперникът на добричлии има 9 победи от 9 мача и е без загубен гейм във финландското първенство. Ключовите състезатели на отбора са националите Матти и Микко Ойванен.

В последния си мач от Суперлигата пък Добруджа 07 надигра категорично "Черно море" (Варна) с 3:0 и загря с победа за евроучастието си. Съставът, воден от Мирослав Живков заема трето място в Суперлигата на България, със седем победи, две загуби и 20 точки.

Срещата – реванш между двата тима ще се изиграе на 22 декември от 20 часа в Двореца на културата и спорта във Варна.

В клубния сайт на Хурикаани се отбелязва, че България е на 16 място в световната ранглиста по волейбол, с едно място преди Финландия, и че Добруджа 07 се състои само от млади българи, които са обещаващи играчи за бъдещето. Откроени са националите Трифон Лапков и Алекс Грозданов.

Момчетата на Добруджа 07 са здрави, настанени са при отлични условия и тази сутрин са направили видео разбор на мач на противника.