Добруджа 07 със загуба на финала на полусезона
Добруджа 07 със загуба на финала на полусезона / netinfo

Волейболистите на Добруджа 07 загубиха от Левски след петгеймова драма в края на есенния полусезон. Мачът от 11-ия кръг на Суперлигата продължи почти три часа в зала „Добротица“, като в крайна сметка гостите от София успяха да измъкнат победата: Добруджа 07 – Левски 2:3 /11:25, 21:25, 25:21, 25:23, 17:19/

В първия гейм Левски пое инициативата изцяло в свои ръце. Столичани не даваха възможност на съперника да се противопоставя, а след второто техническо прекъсване синята хегемония продължи, като най-голям принос за това имаха сервисите на Байрев и Манчев. В края добруджанци успяха да направят още 2-3 точки, но това не бе достатъчно и Левски затвори гейма при 25:11.

Интрига имаше във втората част. Тя започна с бърза серия от точки за гостите, зелените влязоха в темпото и изравниха при 2:2. Левски отново възстанови преднината си, а борбата от другата страна на мрежата продължи. Седми ас на "сините" увеличи разликата, поддържайки я до техническото прекъсване. На моменти намаляваха разликата на 3 точки, но нищо повече не се случи. Момчетата на Петър Шопов продължиха да водят и успяха да затворят гейма при 21:25.

Третата част отново показа страхотен волейбол и определено бе драматична. Момчетата на Миро Живков направиха няколко бързи точки, но "сините" успяха да отреагират. Въпреки това до първата техническа пауза предимството бе за Добруджа 07. Реферите отсъдиха жълт картон за гостите към края. Домакините отново поведоха, като затвориха гейма при 25:21.

В четвъртата част домакините обърнаха мача. Левски заиграха по обичайния начин, но опонентите им също не се предадоха. Играта вървеше точка за точка, не можеше да се определи лидер. Спас Байрев се отличи с девети ас. При 9:11 "сините" поведоха, но добруджанци се бориха с нокти и зъби и последваха изравнявания. Червен картон за Владислав Иванов остави частта на 16:14 в полза на играчите на Миро Живков. Играта на нерви отново продължи до самия край. Христо Енков и компания измъкнаха и четвъртия гейм - този път при 25:23 и вкараха срещата в тайбрек.

Финалният гейм отново бе драма - изравняванията продължиха до края и гостите успяха да  затвориха гейма и мача при 17:19 и крайно 3:2. /Източник: bgvolleyball.com/

За първи път в Добрич бе използвана системата за видео повторение „Ястребово око“, което доста накъса срещата.

Последният мач от 11 кръг – Тетевен Волей – ЦСКА, ще се играе утре, но резултатът няма да промени класирането в челото на таблицата. Добруджа 07 ще зимува на трето място с 24 точки, осем победи и три загуби. Водач е Монтана, на второ място е ЦСКА.

Последния си мач за годината тимът от Добрич ще изиграе на 22 декември в Двореца на спорта във Варна – това е реваншът с финландския Хуррикаани. В първия мач Добруджа 07 загуби с 0:3.