„Добруджа 07” победи, но отпадна от Шампионската лига
„Добруджа 07” победи, но отпадна от Шампионската лига / Добри Атанасов

Българският шампион „Добруджа 07” постигна победа над холандския „Абиант Ликъркъс” в срещата реванш от Шампионската лига по волейбол. В зала „Конгресна” в ДКС пред неистовата подкрепа на поне 1800 зрители момчетата на Мирослав Живков се наложиха с 3-2 гейма, но това се оказа недостатъчно, за да отстранят холандския шампион след загубата с 0-3 в първия мач в Грьонинген.

Отборът от Добрич взе първия гейм с 25-19, но във втория отстъпи с 24-26. Последва труден успех на българите в третия гейм с 27-25, но в четвъртия така и не успяха да догонят съперника, който го спечели с 25-19. Спечелените 2 гейма вече гарантираха преминававането в следващата фаза на холандците. Въпреки това, подкрепяни от вярната си публика,  домакините намериха сили и спечелиха мача след  15-13 в тайбрека.

Така „Абиант Ликъргъс” продължава в Шампионската лига, като ще има за съперник  „Нолико” Белгия. „Добруджа 07” продължава участието си на европейска сцена, но в турнира за Купата на на CEV.

Стартовият състав на "Добруджа 07": Лапков, Арнаудов, Маринков, Енков, Георгиев, Грозданов,  либеро-Христов (Чавдаров, Матеев, Димитров, Петков, Мечкаров, Тодоров, Христосков)

"Абиант": Куистра, Ван де Камп, Уест, Олсон, Берзинс, Борст, либеро-Дронкерс