/ iStock/Getty Images
От началото на годината 333 двойки в Добрич са се врекли във вярност при 290 сключени брака за деветмесечието на 2020-а и 366 ритуала за същия период на 2019-а. Така, щастливите ритуали, почти достигнаха рекорд с отложените тържества миналата година заради пандемията от COVID-19 и многото ограничения.

И през този сватбен сезон, месецът-рекордьор по семейни тържества, е август с 95 церемонии. Върхът за последните петнадесет години е поставен през август 2019-а със 109 брака, сочи статистиката.

Въпреки отменените полети и рестрикциите в различните държави продължава тенденцията чужденци да избират своя семеен партньор в Добрич. Сред сключените 26 смесени брака до края на септември най-много са младоженките от Русия и Украйна, а младоженците - от Турция и Израел.

Сватбени рекорди в Казанлък

Сватбените ритуали все по-често събират гостите извън залата на Обредния дом - на открити пространства. През годината 55 двойки са пожелали да чуят Сватбения марш в паркове и градини, голф комплекси, на морския бряг в Балчик, Кранево и на други романтични места при 24 сватби на открито през 2020-а и 38 - през 2019-а.

Отлагайки по няколко пъти датата на тържествата, при спазване на противоепидемични мерки, ограничения за броя на гостите или изобщо недопускане на никакви гости, при затворени понякога ресторанти, сватбите все пак сбъдват мечтите на младоженците.
БТА