/ ThinkStock/Getty Images
Своеобразен сватбен рекорд ще отбележи Казанлък на 18 август, става ясно от заявките за бракосъчетания в казанлъшкото „Гражданско“. Това е най-сватбеният ден за тази година в района. За този ден, който е събота, мераклиите да сключат граждански брак в града на розите са 12 младоженски двойки.

Сред тях е и тази на народния представител от ГЕРБ Борис Кърчев. Той ще се бракосъчетае за дългогодишната си житейска спътница от повече от 12 години. В ролята на шафери ще са двамата синове на народния представител. За събитието се очакват ВИП партийни персони, както и много приятели на семейството. Ритуалът ще е изнесен, а ресторантът домакин на гощавката е тайна.

сватба брак
ThinkStock/Getty Images

Броят на сватбите на 18 август в Казанлък е без аналог за последните пет години. Другият "фуул" сватбен ден през август е на 8-ми, когато заявките за граждански брак са от осем младоженски двойки. Така комбинацията от 08-08.2018 се записва и с осем броя сватби.

През септември сватбени се очертават дните 1-ви и 9-и, когато ще се съберат официално повече от осем сватбени двойки.

От началото на годината до края на юли новите семейства в Казанлък са 184. За същия период на годината казанлъшките бебета са 334, като 150 от тях са родени в чужбина и са със пресъставени актове за раждане в Община Казанлък. Така, на практика, половината от новите граждани на общината не са родени и не живеят в нея към момента. Тенденцията е от последните десетина години, но през настоящата бележи своеобразен бум.

сватба брак
ThinkStock/Getty Images