/ Дарик Добрич, архив
Велик Богоявленски водосвет с хвърляне на Светия кръст във водата за здраве ще се проведе по традиция във всички морски общини в Добричко.
 
В Шабла в 9.00 часа ще бъде отслужен Велик водосвет в храм „Св. Харалампий“. В 10.30 часа на брега на морето в къмпинг „Добруджа“ ще бъде хвърлен кръста в морските води. Час по-късно – в 11.30 часа, ритуал ще бъде проведен за здраве и на брега на морето в село Крапец.

От 12.00 часа във военното поделение в град Шабла ще започне ритуал по освещаване на бойните знамена. На церемониите в Шабла ще гостуват областният управител Красимир Кирилов и заместникът му Красимир Николов.
 
В Балчик литийно шествие ще тръгне в 11.30 ч. от храм "Св.Георги", а самото хвърляне на кръста ще е около 12.00 ч. на пристанището до Морска гара.
 
За пореден път Община Каварна организира празничните събития, свързани с Йордановден. Ритуалът по хвърляне на кръста ще бъде на плажа в града, за където има осигурен безплатен транспорт, който ще тръгне в 10:15 часа от паркинга пред каварненския храм „Успение Богородично”.

За всички участници, които ще скочат в морските води за кръста, са предвидени награди.