/ / Thinkstock/Getty Images
30-годишният Ивелин Ил. от Тюленово е предаден на съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна.Той ще отговаря за държане на високорискови наркотични вещества без надлежно разрешително с цел разпространение.

Окръжният съд прекрати дело за отнемане на имущество

Общата стойност на намерените и иззети при полицейска проверка на два автомобила, собственост на подсъдимия, и в обитавания от него апартамент под наем е 1316 лева. Престъплението се наказва с лишаване от свобода от 2 до 8 години  и с глоба от 5000 до 20 000 лева.

Престъпната дейност на Илиян била установена на 28 октомври 2017 г. Колата на подсъдимия била спряна за проверка. Служителите на реда от ОД на МВР във Варна установили, че свидетелството за правоуправление на Ивелин Ил. е отнето.

Условно наказание за млада жена, изтеглила 170 лева с чужда дебитна карта

При пристъпване към обиск на нарушителя, той се опитал да скрие наркотичните вещества, които носел в себе си. От притеснение обаче пакетчетата паднали на седалката на колата. Така у него били намерени и иззети 9 таблетки метамфетамин, както и бяло вещество на прах и бучки, което реагирало на амфетамин.

При претърсване на жилището, където живеел Ивелин, били намерени още наркотични вещества. В паркирания пред входа му друг автомобил полицията иззела три торбички с амфетамини, като само в едната количеството било почти 40 грама. Иззети са били и две електронни везни, както и опаковки от наркотици.

Окръжен съд върна за ново разглеждане дело за държане и разпространение на порнографски материали

От началото на досъдебното производство Ивелин Ил. е задържан под стража с определение на Варненския окръжен съд. В края на януари тази година съдът е изменил най-тежката мярка за процесуална принуда в домашен арест.

Предстои делото срещу 30-годишния мъж, държал различни видове наркотични вещества с цел разпространение, да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд.