/ Окръжен съд Добрич
Окръжен съд остави без уважение молбата на 19-годишен младеж от Генерал Тошево за изменение на наложената му на 1 юни т.г. мярка за неотклонение „задържане под стража”. Той е привлечен като обвиняем за разпространение на наркотици. На 29 май т.г. в Генерал Тошево е продал марихуана с тегло 0.77 грама.

Съдът наложи „задържане под стража“ на неправоспособен мотоциклетист, разследван за смърт на пешеходец

В съдебното заседание 19-годишният помоли за по-лека мярка за неотклонение, като увери, че няма намерение да се укрива. Неговият адвокат заяви, че от събраните по делото доказателства не би могло да се направи извода, че той е извършител на престъплението, в което е обвинен. Защитата представи документи, които удостоверяват, че 19-годишният е студент, и призова съда да му даде шанс да продължи обучението си във втори курс.

Условно наказание за мъж, използвал данни от чужда банкова карта

Окръжният съд счете, че не са настъпили нови обстоятелства, които да налагат изменение на първоначално наложената на младежа мярка за неотклонение. Има достатъчно данни за неговата съпричастност към разследваното деяние, както и опасност той да извърши друго престъпление, посочват магистратите. Отбелязва се още, че за младежа са представени лоши характеристични данни,а разследваното деяние е извършено в изпитателния срок на предходно негово условно осъждане.

Определението подлежи на обжалване пред Апелативен съд-Варна в тридневен срок.