/ Dariknews.bg, архив
12 проекта на общините от област Добрич преминаха предварителното класиране на предложения по подмярка 7.2. „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“ от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г. Това съобщават от Областния информационен център.
 
По проектите са предвидени ремонти на улична мрежа в община Добричка; строителство и рехабилитация на улици и тротоари в Шабла; Генерал Тошево и Балчик, както и изграждане на система за соларно улично осветление в община Крушари.
 
Планирани са още реконструкции на ул. "П. Българанов" и площад "Червено знаме" в пешеходната зона на Шабла; възстановяване на паркови пространства в Каварна; изграждане на парк "Балик" в Балчик и обновяване на паркове в четири населени места на община Добричка.
 
Ще има и дейности по образователна инфраструктура. В Каварна ще се прави реконструкция, ще се купи оборудване и обзавеждане за СУ "Стефан Караджа". Същото предвижда и Община Добричка за ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ - село Ведрина