/ ДБГ-Бургас
Общинският лидер на ДБГ е категоричен, че трябва да се работи за обединение на дясното пространство, но проекта РБ е вече изчерпан
Живко Табаков за развода с РБ
96585
Живко Табаков за развода с РБ
  • Живко Табаков за развода с РБ
Дадохме месец на Реформаторски блок за изпълнение на наши конкретни искания. Дали ще го напуснем е рано да се каже. Един месец в политика е много време, заяви в ефира на „Дарик“ общинският председател на Движение „България на гражданите“ - Бургас Живко Табаков. По думите му, диалогът в РБ е окончателно нарушен, а ясен сигнал за това е реакцията РБ от обявената Декларация от 11 март т.г. Табаков отново определи политическия проект като изчерпан. Неговата прогноза е, че в дясното пространство може да има обединение, но около нов проект, с кауза. Според политикът, е необходим съюз за да могат да се обединят десните гласоподаватели."Голяма част от поддръжниците на десните формации са интелигентни, млади хора с визия за развитието на страната. Голяма грешка е тези близо 500 хиляди гласоподаватели да нямат представител в парламента. Ето защо не само мисля, но и бих работил за ново обединение в дясно", каза Табаков. 

Костадин Марков за решението на ДБГ: Тече мъчителен процес на преформатиране в дясно-центристкото пространство

„В блока отново се поставя разделителна линия – през Истанбулската конвенция и всички нападки, които тръгнаха. Не се търси нормален диалог. Предполагам, че този процес ще бъде задълбочен и ще се стигне до финала, тоест до излизане на Движение „България на гражданите“ от Реформаторския блок“, коментира Табаков. Той се надява, че решението на ДБГ ще бъде подкрепено от СДС. 

Цялото интервю с Живко Табаков, чуйте в звуковия файл:

Припомняме, че в края на миналата седмица, ръководството на Движение „България на гражданите" обяви, че замразява членството си в Реформаторския блок. Причината – липса на достатъчна опозиционност в действията на определени представители на коалицията.

Това на практика означава, че ДБГ няма да участва в ръководните органи на Реформаторския блок. От движението дадоха срок от месец на своите партньори, в който да изпълнят исканията им.

Зеленогорски: В Реформаторския блок се появи ясна разделителна линия