/ Дарик Бургас
Към настоящия момент има сериозен ръст на търсене на хотелската част в Бургас, а приходите от всички атракции в града са се увеличили. Това заяви общинският съветник и председател на Комисията по туризъм в местния парламент Живко Табаков. Проблем за остров Света Анастасия е бурното море, заради което има „нулеви дни“, както днес, защото беше отменено плаването на лодките дотам и отбелязването на празника пропадна. Добри приходи носи и новият авиомузей.
 
В края на сезона от Комисията ще поискат от директора на общинско предприятие „Туризъм“ да представи докъде е изпълнена годишната програма за общинска туристическа реклама, тъй като в отчета на кмета до момента това не е точно отбелязано. Като нова атракция предстои рибен празник, който засега е планиран за края на септември. 

„Ред със сигурност трябва да има. А щом вицепремиерът прави извършва такива действия, това означава, че институциите не работят.“  Така Табаков коментира проверките на заместник министър-председателя Валери Симеонов в няколко шумни нощни заведения в Слънчев бряг.
 
Според него, обаче, в целия разговор между държава, контролни органи и бизнес никой не поставя въпроса за хората, работещи в бранша. А те „нямат самочувствие, не мислят, че трябва да инвестират в бъдещото си обучение и развитие и не смятат, че трябва да се пенсионират, работещи това. А правилата, които се поставят, трябва да се спазват още от началото на сезона.“