КАТ - Бургас започва акция "Зима"
КАТ - Бургас започва акция "Зима" / netinfo
Пътните полицаи в мащабна акция "Зима" от 15 ноември
КАТ-Бургас започва засилени проверки за зимни гуми и изправност на автомобилите преди зимния сезон, съобщи началникът на „Охранителна полиция” и КАТ към ОД на МВР-Бургас комисар Неделчо Рачев.
 

Началникът на КАТ:  Толеранс, но сам ов началото
netinfo

„В първите дни на акцията, която ще започне на 15 ноември, шофьорите могат да разчитат на известен толеранс, но след това компромиси няма да има“, категоричен беше комисар Рачев. Пътните полицаи отново припомниха най-важното условие, на което трябва да отговарят гумите за зимата – дълбочината на грайфера следва да бъде не по-малко от 4 мм.
 

Стартират проверки на коли, шофьори и пешеходци в акция "Зима"


От 1 до 12 ноември в над 75 сервиза в цялата страна ще извършват безплатни прегледи на автомобили преди зимния сезон, съобщи още Неделчо Рачев и допълни, че зимните гуми трябва да бъдат свалени едва след края на месец февруари.
 
Традиционната акция „Зима“ се осъществява в партньорство със Съюза на Българските автомобилисти и ще се проведе в три етапа. Освен шофьорите на МПС-та през тази година акцент ще бъде поставен и върху безопасността на пешеходците и велосипедистите.
 

Как да реагираме зад волана, когато попаднем на настилка с лед и сняг?


„Ще гоним до дупка шофьорите зад волана за злоупотреба с алкохол и наркотици“, отсече Рачев. По думите му, регионът е на едно от водещите места по заловени пияни и дрогирани водачи.
 
„Възрастовата група е с доста голям демарж - от 22 до над 40 години, мъже и жени, които комплексно са употребили и алкохол и наркотици. Обикновено управляват колите си с несъобразена скорост. Има и дрогирани велосипеди, а и доста пешеходци са под наркотични и алкохолно опиянение“, каза Рачев.
 

Какво решиха депутатите за зимните гуми?


Само за последната седмица са свалени девет регистрационни табели на автомобили, именно заради злоупотреба с алкохол и наркотици, както и липса на „книжки“.