/ Дарик радио

На 13 октомври започва реконструкцията на 5-километров участък от пътя Слънчев бряг - Бургас. Със средства от републиканския бюджет ще се изгради второ платно в отсечката между Поморие и Ахелой, съобщиха от регионалното министерство. 
 

Зелена светлина за обхода на Ахелой


На символичната първа копка ще присъстват министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски и председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Дончо Атанасов.
 

Най-после! Разрешен е строежът на „Ахелой-Поморие“


Министър Нанков ще участва и в деветата Национална конференция по транспортна инфраструктура с международно участие. Форумът се провежда от 12 до 14 октомври в Несебър. Теми на дискусии за участниците в него са управлението, строителството и поддръжката на транспортната инфраструктура, съвременните нормативни документи, регионалните и националните приоритети, устойчивата пътна безопасност и други.

Изпълнител на строително-монтажните работи е „Пътстрой Бургас“ ЕООД. Строителният надзор ще осъществява „Ен Ар Консулт“ ЕООД. Авторският надзор ще е на „Виа план“ ЕООД.