/ ThinkStock/Getty Images
Задържаха баща и син с марихуана за 300 000 лв. край Айтос. "22 000 пакетирани дози марихуана, готови за наркопазара, са открити при акция на бургаската полиция в айтоското село Чукарка", обявиха на брифинг окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев и ст.комисар Радослав Сотиров, директор на ОД на МВР, съобщава "24 часа".

Задържаха баща и син, отглеждали марихуана в оранжерия (СНИМКИ)

"Откритата марихуана е с много висока чистота, а цената й на дребно е около 300 000 лв.", съобщи комисар Сотиров. След издирване е арестуван 38-годишен мъж от селото, който живеел в Бургас, той вече е с повдигнато обвинение за държане и пласиране на наркотични вещества. Неговият баща пък е бил спипан в къщата в Чукарка, където е открит наркотикът. 

След две паралелни спецакции: Иззеха голямо количество наркотици

"Освен готовите дози полицаите са открили и чували със суха тревна маса марихуана. Количеството било около 20 кг, но след обработка вероятното количество, предназначено за пласиране, ще е около 6 г.", уточниха на брифинга.

ОД на МВР-Бургас

"Марихуаната е била предназначена за местния пазар", каза още ст. комисар Сотиров, като уточни, че има предвид Бургаския регион. Той намекна за още арести по веригата и коментира, че обектът се е наблюдавал от самото начало и е бил проследен целият процес - от засаждането на марихуаната до пакетирането й за продажба, без да се допуска реално пласиране на стоката. 

След спецакция: Иззеха голямо количество наркотици в Русенско (СНИМКИ)

"Задържаният мъж е криминално проявен, а по повдигнатото му обвинение законът предвижда от 2 г. д о 8 г. лишаване от свобода и глоба от 5000 лв. до 20 000 лв.", каза прокурор Георги Чинев.

Задържаха готвач на наркотици в "Меден рудник"

И допълни, че прокуратурата ще поиска постоянна мярка за задържаве. Бащата на 38-годишния мъж не е задържан, засега.
"24 часа"