В Слънчев бряг започна поставянето на стикери по колите на украинските бежанци, че от 1 юни официално стартира сезона в курорта и паркирането ще бъде платено.

Хотелиери вече са изпратили жалби до държавното дружество „Слънчев бряг”, че паркираните коли по алеите пречат на извозването на туристите с автобуси.

„Тези паркирали автомобили, определено пречат на автобусите, които ще карат туристи от 1 юни и просто ги предупреждаваме да ги преместят от тук, за да не създават проблеми”, каза пред БГНЕС Валентин Каменов, който е служител на „Слънчев бряг” АД .

БГНЕС

Част от украинците бяха изненадани, че от 1 юни трябва плащат.

„Скъпо е, на ден се получав по 8-9 евро. Ще търсим някъде безплатно, ако не се получи тогава ще платим”, коментира Алек.

„Проблем създава неправилното паркиране и също, че не спазват пътните знаци. И автобусите с туристите не могат да стигнат до хотела, а се оставят на главния път и от там с куфарите”, коментира Гергина Бабева- мениджър на хотела, пред който има най- много паркирани коли с украински номера.

Официално сезонът в курорта се открива на 1 юни, но в част от хотелите вече има туристи. В Слънчев бряг все още няма яснота кога украинците ще бъдат разселени.

„Не са ни посещавали нито анкетьори, нито сме чули за платформа. Украинците също са притеснени, ние нямаме яснота и те нямат яснота” , коментира Пламена Димитрова, зам. управител на хотел в Слънчев бряг

Няма все още яснота и колко от бежанци ще се върнат в Украйна, след като приключи програмата на 31 май.
БГНЕС