/ dariknews.bg
Мъж на 71 години от Малко Търново получил телефонно обаждане, че в района са разположени полицаи в специална операция за задържането на измамници. Непознат глас му обявил, че трябва без никакво притеснение да предостави наличните си пари, а след задържането на телефонните бандити, сумата ще му бъде върната лично и той самият ще бъде отличен с награда от Министъра на вътрешните работи.
 
Пенсионерът дошъл до Бургас с личния си автомобил, за да изтегли спестяванията си от банковия клон. Спрял колата в началото на града и с такси отишъл до финансовата институция. Служителят, забелязвайки крупната сума, заявена за изтегляне, както и липсата на адекватен повод за това, се усъмнил, че тук става въпрос за телефонна измама и веднага се обадил в полицията.
 
5 млн. лева са спечелили телефонните измамници от началото на годината

Сумата от 40 000 лева била изплатена на възрастния мъж, който се качил в таксиметровия автомобил, но бил спрян от служители на отдел “Криминална полиция”. Станало ясно, че таксито според уговорката с непознатия телефонен глас, трябвало да го откара до Варна. Въпреки че показал силно недоверие към наобиколилите автомобила полицаи, той бил отведен в Първо Районно управление.
 
Там след много разговори се уверил, че се касае за телефонна измама, която е предотвратена от истинските полицаи с помощта на банковия служител. С огромна благодарност възрастният мъж се извинил неколкократно за недоверчивостта си и си тръгнал заедно с парите за Малко Търново. От полицията отново призовават гражданите да говорят по въпроса с възрастните си родители, близки и роднини.