/ iStock/Getty Images
Училище за бременни отвори врати в клиника „NewLife” в Бургас, съобщиха от медицинското заведение.

Безплатна патронажна грижа за новородените до 14 дни след изписването

Лекциите са напълно безплатни и ще се провеждат веднъж месечно, предоставяйки на бъдещите майки възможността да получат важна информация за периода на бременността, раждането и първите месеци на бебето от лекари и акушерки с дългогодишен опит.
 

Засегнати са ключови теми, свързани с очаквания за бременността, как да се подготвим за раждането, особеностите на нормалното раждане и секциото. Изключително практически насочени са лекциите за подготовката на дома и какво да купим за новороденото, как да се справим с предизвикателствата на кърменето и какво трябва да знаем за здравето на бебето, за психологичните аспекти на бременността и раждането, как понася промяната на двамата родители, как да разпознаем следродилната депресия и много други.
 
Работи се в малки групи, за да се гарантира спазването на противоепидемичните мерки и максималната сигурност на мамите. „Първата лекция премина при голям интерес, а местата за нея бяха запазени само 30 минути след обявяване на темата ѝ“, коментира д-р Давидова от здравното заведение.
 
Следващата лекция ще бъде на тема „Особености на нормалното раждане и секциото“ и ще се проведе на 12 октомври, от 11:30 часа, на 5 етаж в клиниката, намираща се в к-с „Изгрев“, зад мол „Бургас Плаза“.

Създават Експертен съвет за бременни и родилки с COVID-19

Гост-лектор за ноември пък ще бъде обичаната от всички мами старша акушерка Светлина Николова. Важно е желаещите да си запазят час предварително на тел. 0879 084 777. За всяка бъдеща мама са предвидени подаръци.
 
Междувременно от 1 до 15 октомври в медицинския център ще се проведат и две кампании, част от регулярни инициативи, чиято цел е профилактика и превенция на интимното и репродуктивно здраве.
 
Пакет „Женска профилактика“ - включва диагностика, гинекологичен преглед, ехограф, вземане на цитологичен или микробиологичен материал и изследването му, както и последващ вторичен преглед (при нужда).
 
Пакет „Репродуктивно здраве“ - включва репродуктивна консултация + АнтиМюлеров хормон. Програмата „Репродуктивно здраве“ е насочена към лечение и диагностика на двойки с репродуктивни проблеми, към дами с намален яйчников резерв или с не изследван такъв до момента.
 
Прегледите са платени ще се провеждат всеки делничен ден с предварително записан час. За повече информация тел. 056/ 55-55-59 или 0879/ 084-777.