Митрадевананда Свами
Митрадевананда Свами / Лалка Димитрова

Политическо убежище в страната ни поиска Митрадевананда Свами, който руски власти издирват като ръководител на престъпна група за набиране на млади жени от Русия, Беларус и Украйна, които били принуждавани да проституират в Европа, Мексико и САЩ.

Митрадевананда Свами
Лалка Димитрова

Обвиният в изтезания на деца може да лежи 20 години в затвора

„В Русия има репресии. Мои последователи са били подложени на преследване от руската полиция. Днес, тези хора са в Израел и могат да свидетелстват в моя защита“, зави Свами пред бургаските магистрати, които днес гледат искането за екстрадицията му. 

Митрадевананда Свами
Лалка Димитрова

Той беше задържан преди почти два месеца в Бургас. Негови последователи пък организираха мълчалив протест пред Съдебната палата в града, който продължава втори ден.

Наложница на руски секс гуру иска свобода

Пред „Дарик“ привържениците на Свами заявиха, че експресно са пристигнали Русия, за да го подкрепят веднага щом научили за съдебните неволи на сънародника си. Те огласиха с призиви за освобождаването му пл. „Тройката“.

Митрадевананда Свами
Лалка Димитрова

В същото време защитата на Свами поиска отвод на съдебния състав, тъй като руснакът се почувствал обиден от въпросите на съдията при първото заседание по делото. Съдията обаче отхвърли искането. Очаквайте подробности.