/ netinfo
Предприемачи разкриват стъпките за създаването на успешен бизнес
100761
Предприемачи разкриват стъпките за създаването на успешен бизнес
  • Предприемачи разкриват стъпките за създаването на успешен бизнес
Опитът е още по-полезен, когато е споделен. Предприемачи разкриват стъпките за създаването на успешен бизнес, както и кои са „подводните камъни“, които могат да съсипят всяка добра идея.

От март в Бургас: Безплатен курс по програмиране

Екип от съмишленици, сондирали бизнес процесите и предприемаческата среда в България, обединяват знания и усилия в помощ на неопитни български предприемачи от Югоизтока.

Проектът "Осигуряване на ефективна подкрепа за предприемачество" се осъществява от водещият партньор „Клъстер Информационни и комуникационни технологии Бургас” и от партньорът Агенция “ProWay”.

Като част от него вече стартира и мащабно роудшоу „Предприемачите в Действие“. В рамките на месец екипът си дава среща с мотивирани хората от Бургас, Ямбол, Сливен, Стара Загора, Елхово, Казанлък, Поморие, Айтос и Карнобат.

Предприемачите в действие
netinfo

„Искаме да споделим нашия опит със стартиращите предприемачи в Бургас, Сливен, Ямбол и Стара Загора. Целта ни е да мотивираме хората, които искат да се занимават с бизнес, да дойдат при нас, да поговорим.

Искаш бизнесът ти да расте?

Предлагаме детайлни, безплатни обучения за бъдещите предприемачи. Готови сме да работим индивидуално с всеки един от тях за развитие на дадена идея – с изготвяне на бизнес и маркетингов план“, обясни в ефира на „Дарик“ Стоян Стоянов управител на Комуникационна агенция PRoWay, който заедно председателят на ИКТ Клъстър - Бургас Петко Георгиев ни разказаха повече за начинанието. 

За шест месеца екипът, който работи по проекта си поставя амбициозната цел да обучи поне 170 бъдещи предприемачи. След приключването му ще бъдат реализирани 40 бизнес идеи.

„Има интерес на хората от Югоизточна България. Те искат да развиват собствен бизнес. В сайта ни startuphub.bg има подробна програма за дните и срещите, както и форма за директно кандидатстване.

"Всеки, който иска да участва в проекта може да подаде своето предложение. Няма изисквания за иновация или строго определени сектори. Разбира се имаме приоритетни области като здравеопазване, зелени технологии, образование.

Имаме много идеи, различни и интересни. Направи ни впечатление например идея за създаване на бизнес за емоционална терапия с животни. Любопитно е и създаването на виртуален бар – предложение, което е много находчиво. Вече проведохме информационни срещи в Сливен, Ямбол и Елхово. Следващата седмица ни предстоят информационните срещи в Бургас“, сподели Петко Георгиев. 
 
Предприемачите в Действие! в Ямбол

Вижте как премина срещата ни с предприемачите в Ямбол :) Идваме и в Бургас на 25 февруари - Предприемачите в Действие в Бургас - започни успешен бизнес

Публикувахте от Startuphub в Сряда, 20 февруари 2019 г.

В рамките на проекта подбраните предприемачи ще получат пълна подкрепа за развитие на бизнеса си. По време на обученията ще имат възможност да се свържат с хората, които да им помогнат в стартирането и развитието на собствен бизнес. В последния етап пък експерти ще подготвят управленските плановете за поне три години напред, както и маркетинговата стратегия на вече основаните фирми.

„Много от идеите могат да изглеждат смешни, нереални. Когато седнем и започнем да работим с тях обаче те могат да се окажат много успешни. Доста предприемачи сменят по няколко инициативи докато попаднат на точното нещо, с което да се занимават.

Значение има доколко имаме мотивация, разбира се е нужен и малко късмет. При всички положения не е никак лесно да си предприемач. Студентите са доста ентусиазирани и имат доста идеи, но често имат нужда от насока, подкрепа, споделяне на опит. Няма нужда да се борят с вятърни мелници - трябва да се концентрират върху важните неща“, допълни Стоянов.

Предприемачите в действие
netinfo

След дискусиите в Бургаско ще започнат самите обучения. Какви специалисти ще бъдат подбрани зависи от бизнес хрумванията, които ще бъдат събрани. Следващата спирка на роудшоуто „Предприемачите в Действие“ е на 25 февруари в Бургас.

Дискусията ще се проведе в Областна администрация – Бургас от 16.00 часа. Ден след това в университет „проф. д-р Асен Златаров“ ще бъде открит мобилен информационен пункт. Пълна информация за проекта и основните дейности в него, можете да откриете и във Facebook. 

Проект „Осигуряване на ефективна подкрепа за предприемачество“ се осъществява от водещият партньор „Клъстер Информационни и комуникационни технологии Бургас” и от партньорът Агенция Про Уей ЕООД, и се финансира от процедура BG05M9OP001-1.023 „Подкрепа за предприемачество“ по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“.