Мощна буря връхлетя Бургаско в събота вечерта. Паднали дървета, съборени къщи и яхти, завлечени в морето, пострадали хора. Това е част от равносметката от стихията, съобщи NOVA.

Община Поморие обяви частично бедствено положение и събра кризисен щаб за справяне с последиците от бурното време.

По думите областния управител на Бургас проф. Мария Нейкова ситуацията в Поморие се е нормализирала. "Щетите са огромни, тепърва предстои да бъдат остойностени. Има няколко пострадали, но без опасност за живота", каза тя.

БТА

Подаден е сигнал за семейство, блокирано на остров "Св. Иван", което отишло там на разходка. Десетки са и сигналите за паднали дървета в крайморския град. 

БТА


Екипи на Пожарната служба разчистват падналите при бедствието дървета и клони. Съборени са електрически стълбове, което остави града и околните населени места без електричество. Работи се по отстраняване на аварията, но градът остава без ток.

В Бургас се съобщава за над 100 сигнала - най-вече паднали дървета, покриви, изолации и блокирани улици. Общински екипи почистват и отварят улиците.

БТА


Преустановено е движението на влаковете в междугарието Дружба – Долно Езерово, част от жп линията София – Пловдив – Бургас. Причината е ​паднал стълб върху контактната мрежа. Организиран е превоз на пътниците с автобуси. 

NOVA, БГНЕС