ветровито
ветровито / iStock/Getty Images
Времето ще е ветровито. Със запад-северозападен вятър ще нахлува значително по-студен въздух. Вятърът в повечето райони ще е силен, на места в Северна България - временно бурен. Облачността ще е променлива, сутринта на отделни места с превалявания от дъжд, а през деня често ще намалява до слънчево. Максималните температури ще са предимно между 18 и 23, в София - около 17 градуса.

По Черноморието облачността ще е променлива. Сутринта на отделни места ще превали слаб дъжд. Ще духа силен, по северното крайбрежие временно бурен запад-северозападен вятър. Максималните температури ще са 20-24 градуса. Температурата на морската вода е 22-24 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

В планините облачността ще е променлива и на отделни места преди обяд ще превали. Ще духа умерен и силен запад-северозападен вятър. Ще застудее. Максималната температура на 1200 метра ще е около 12, на 2000 метра – около 4 градуса, но след обяд бързо ще се понижават. 
  
През нощта срещу понеделник вятърът ще отслабне. В понеделник денят ще започне със слънчево, но доста хладно време, дневните температури слабо ще се повишат. По-късно след обяд от северозапад облачността ще се увеличи, а вятърът отново ще се усили.

През нощта срещу вторник ще бъде ветровито; над Северна България от запад на изток ще има по-значителни увеличения на облачността, на места и валежи. Във вторник облачността ще е променлива, почти без валежи; ще духа предимно умерен северозападен вятър и ще нахлуе още една порция хладен въздух.