/ Община Несебър
За седма поредна година Несебър беше домакин на турнира по подводен риболов за купата на града. Петият кръг от веригата турнири за Купа „България“ 2019 на Българската федерация по подводни спортове беше организиран от "Спортен клуб по подводен риболов Несебър" и общината.
 
В сезона на редките риби: Кои екзотични видове в Черно море, превъзхождат средиземноморските?

В надпреварата взеха участие 48 състезатели от 12 клуба.
Силният вятър и мътната вода не изплашиха участниците. Те имаха възможност да изберат локация за лов в предварително обявената състезателна акватория. Домакините бяха осигурили нужните лодки за предвижване на състезателите и съдиите.
 
Участниците се завърнаха на брега с добър улов от платерини, кефал и нетипичните за акваторията ни и носещи повече състезателни точки морска врана и морска хиена.
 
Подписаха договора за модернизация на рибарското пристанище в Несебър

След изчисляването на точките победители са състезателите на клуб "Марлин", Приморско: 1-во място  Димитър Господинов -1 1 риби, 10 от които от вида морска врана, общ брой точки - 12203; 2-ро място за Адриян Стоянов с 15 платерини и 10340 точки; 3-то място за  Анастас Бъчваров с 12 риби,  от които 5бр. морски врани и общо 9608 точки.
 
Най-голяма риба (морска врана) улови призьорът в състезанието Димитър Господинов. Тя е с тегло 1,070 кг. Двама от представителите на клуб „Несебър“, Веселин Томов с 11 валидни платерини (7390 точки) и Мирослав Илчев с 10 валидни платерини (7130 точки), заеха съответно 5-то и 6-то място.