Изложбата с детски рисунки на В и к - Бургас премина под патронажа на Ивелина Василева
Изложбата с детски рисунки на В и к - Бургас премина под патронажа на Ивелина Василева
Изложбата с детски рисунки на В и к - Бургас премина под патронажа на Ивелина Василева
Рекорден брой участници събра за 17-та поредна година кампанията на "В и К" дружеството в Бургас. Детски рисунки, посветени на темата "Водата е живот", провокираха въображението на малките творци. Традиционно изложбата се организира в навечерието на Световния ден на водата - 22 март.

Финалът е голяма изложба със селектираните картини на над 60 деца на възраст от 4 до 15 години. Тя се състоя тази вечер в галерията на Дружеството на бургаските художници, където място намериха най-успешните произведения на малките автори. В нея се включиха повече от 30 училища и детски градини. Специални гости на събитието бяха областният управител на Бургас Вълчо Чолаков и зам.-кметът към Община Бургас - Руска Бояджиева, както и домакинът на изложбата - председателят на Дружеството - Добрин Вътев. 
 

Водата е живот



Патрон на кампанията е бившият екоминистър и настоящ председател на Комисията по околна среда в НС - Ивелина Василева.  По думите й, създаването на по-добра среда за живеене, зависи и от обществото. А в Бургас, то активно работи в посока опазване на околната среда. 
 

Фаворит: Номинират Ивелина Василева за евродепутат от ГЕРБ


"Щастлива съм, че толкова много деца се включиха в тази прекрасна инициатива на "В и К". Хубаво, е че нашите деца имат усещане и грижа за природата. Искам да им благодаря, че се включиха с невероятен ентусиазъм в тази инициатива, но и на техните родители и учители, защото винаги съм смятала, че е изключително важно в най-ранна възраст децата да придобиват тази сензитивност към опазване на околната среда. Те са невероятно възприемчиви и силно вярвам, че зелените идеи най-лесно намират място в нашето общество, когато са заложени във възпитанието и образованието на децата ни в най-ранна възраст", каза Ивелина Василева.

„Звук и цвят” 2018: 15 изящни в хибридизация на идеи /Снимки/

"Благодарим на всички училища и детски градини, които се включиха и сме много щастливи, че с всяка изминала година учаестниците стават все повече, а заедно с техния брой расте и знанието за водата, за значението на околната среда и важността да я пазим като неизменна част от нашето съществуване", каза говорителят на "В и К" - Димитър Гюров. Шефът на дружеството - инж. Ганчо Тенев беше възхитен от творческия потенциал на участниците и им благодари за това, че с картините си са демонстрирали голямо въображение, грижа и любов към природата.
 
 

Дружеството на художниците в Бургас приюти в галерията си над 60 талантливи деца

Публикувахте от Дарик Радио Бургас в Петък, 15 март 2019 г.