/ Снимка: Лалка Димитрова
Народният представител от ГЕРБ и председател на Комисията по околна среда и води Ивелина Василева най-вероятно ще бъде излъчена като кандидат на партията за предстоящите евроизбори. Това анонсира в аванс днес областният координатор на ГЕРБ в Бургас Димитър Бойчев.

„Ивелина Василева е достойна кандидатура, още повече, че темата с околната среда, със замърсяването на въздуха и водите,  е актуална за Европа, а тя е доказан специалист в тази област”, заяви той. Към момента няма яснота кой ще оглави листата на ГЕРБ на изборите за европейски парламент, уточни Бойчев.

Но подчерта: „Имаме много изявени евродепутати и еврокомисат. Смея да кажа, че имаме и много успешни кандиатури, които могат да бъдат водач на листата. Аз все пак се надявам да имаме и бургаско представителство".
 
 „Темата за местните избори все още не е на дневен ред. Категорично това, което е заявено от предизборния ни щаб в София, е, че приоритет са европейските избори. След като видим резултата от тях по общини на територията на Бургаска област, тогава идва темата с местния вот“, посочи още той.