"България загуби двама доблестни полицаи, отдадени докрай на своя дълг, в името на законността и сигурността на българските граждани. Те са чест и пример за всички нас", това каза президентът Румен Радев, който пристигна в Бургас за поклонението на двамата загинали полицаи  31-годишния Йордан Илиев и Атанас Градев на 43 г.

Днес Бургас се прощава с двамата полицаи, които загинаха в катастрофа, опитвайки се да спрат автобус, превозващ нелегално мигранти.
 

Радев Бургас поклонение
БТА


"Гибелта на двамата полицаи е следствие на дългогодишната безнаказаност на хора, които организират и закрилят незаконния трафик на мигранти в страната и Европа. Самоотвержеността на полицаите плаща цената на корупцията, с която каналджиите въртят своя трафик", добави Радев. 
 

Радев Бургас поклонение
БТА


Черен ден: Със сирени и цветя почитат паметта на загиналите полицаи

"Затова и на фона на нарастващия мигрански натиск прокуратурата и МВР трябва да са безкомпромисни с каналджиите. Очаквам и засилване на предприетите мерки за цялостно усъвършенстване на охраната на българската граница и недопускане на подобни случаи за вбъдеще. Като организация: съвременни технически средства, укрепване на оградата и най-вече условия на труд и мотивация на личния състав", категоричен бе президентът Радев.