плаж Делфин
плаж Делфин / netinfo
Заграждението по повод строежа на временния преместваем обект на плаж „Делфин“ не възпрепятства достъпа до ивицата. Това становище е на експерти от Регионалната инспекция по околната среда и водите, министерството на туризма и кметът на Царево Георги Лапчев. Проверката беше наредена от министрите на околната среда и водите Нено Димов и на туризма Николина Ангелкова.

Тя установи, че на плажа в момента се изгражда временен преместваем обект, тоалетни и дървена лека ограда, а дървената стълба от миналогодишния сезон е изцяло демонтирана. Материалът от нея не е премахнат и в момента  се използва за направа на обектите на плажа. Инспекторите от Министерството на туризма ще направят и контролна проверка дали обектите се вписват в схемата. 

Министерството на туризма с геодезисти ще направи замерване и ако то установи, че заграждението е разположено на територията на плажа, ще бъде издадено предписание за премахване. Заради стръмния терен към ивицата Община Царево е внесла в РИОСВ-Бургас предложения за осигуряване на трасе за пешеходен достъп до плажа.