Медицински пансионат, Поморие
Медицински пансионат, Поморие / netinfo
Подписването на договора за финансиране предстои, като общият размер на безвъзмездната финансова помощ, която ще бъде отпусната е почти 2 млн. лева

Проектното предложение на Община Поморие за саниране на бившия Медицински пансионат бе одобрено за финансиране от Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Със средства по Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020, сградата ще придобие нов облик и ще стане по-приветлива и уютна за всичките си посетители.
 

Санират в Малко Търново, Поморие и Карнобат


„С много усилия през 2014 г. успяхме да вдъхнем живот на някогашния Медицински пансионат и да го превърнем в многофункционален комплекс. Вече 5 години той ежедневно приютява стотици жители на град Поморие и съм щастлив, че успяхме да се преборим за това финансиране. Предстоят мащабни дейности, които значително ще допринесат за подобряване на условията в сградата”, каза кметът Иван Алексиев.
 

Медицински пансионат, Поморие
netinfo

Освен външното саниране с подмяна на дограми и ремонт на покрива, във всички вътрешни помещения ще бъде направено освежаване, а където е необходимо - и цялостно обновяване. Изпълнението на заложените в проекта дейности ще спомогне за: подобряване на енергийната ефективност на сградата, намаляване на крайното потребление на енергия, рентабилна експлоатация, устойчиво управление и поддръжка.