/ Община Бургас
Започна онлайн гласуването за Годишните награди в туризма, организирани от Министерство на туризма на Република България.

Община Бургас

Инициативата има за цел да допринесе за популяризирането на българския туризъм, като представи пред публиката разнообразните дестинации, събития и дадености на страната, които я превръщат в целогодишна дестинация.

Обявяват началото на Годишните награди в туризма

Конкурсът поощрява всички, които полагат усилия за устойчивото развитие на туризма в България. През 2020 година COVID-19 постави сектор Туризъм в изключително трудно положение.

Община Бургас

Въпреки това много хора от бизнес средите и културната общност в Бургас направиха така, че градът да е по-интересен от всякога и да посрещне много гости през лятото. С удоволствие помогна и Общината.

Община Бургас

Бургас откри своя туристически летен сезон‘2020 в началото на май с първия курс до остров Света Анастасия. Още тогава градът усети тенденцията за сезона - уикенд туризъм най-вече от вътрешния пазар. Под това мото беше създаден туристическият продукт на Бургас, в началото изцяло с помощта на дигиталните технологии и социалните мрежи.

Община Бургас

Хотелите, заведенията и атракционите изпратиха предложения, с които бяха включени в тематичните уикенди. Те се пакетираха в обща програма, допълнена с културни и спортни събития на Общината.

Община Бургас

Сред най-големите атракции и този сезон беше морското приключение с възможността да се пренощува в манастирските килии на остров Света Анастасия. Приходите от реализирани нощувки на острова това лято отбелязаха ръст от 60 % в сравнение с предходната година.
 
Бургас се представя в Годишните награди в три категории: "Туристическа атракция/обект", "Специализиран туризъм" и "Туристическа община - специална награда 2020". 

Можете да подкрепите бургаските обекти тук:
 
- Категория "Туристическа атракция/обект" - остров Света Анастасия:
https://tourismawards.bg/cat/turisticheska-atrakcia
 
- Категория "Специализиран туризъм" - морско приключение до Острова
https://tourismawards.bg/cat/specializiran-turizm
 
- Категория "Туристическа община - специална награда 2020"
https://tourismawards.bg/cat/turisticheska-obshtina

 
Обективните резултати в конкурса са гарантирани, като гласуването е ограничено на база IP адреси. За реален глас се отчита само едно заявено желание за кандидатура в дадена категория, направено от едно устройство.

Повече от 360 хил. туристи са почивали досега в област Бургас

Всички подадени повторно гласове от същия IP адрес се регистрират като недействителни. Победителите в отделните категории ще бъдат обявени на 11 декември.

И нека отсега си пожелаем зимата да свърши бързо, догодина здравословните притеснения по света и у нас да намалеят и Бургас да има един още по-успешен туристически сезон!