/ Снимки: Лалка Димитрова
Съдът го прати под домашен арест. Близките: Втори Ценко Чоков?!
Държавата да се намеси
100077
Държавата да се намеси
  • Държавата да се намеси
„Съжалявам за момчето, но не съм карал аз колата” - Това обяви току-що в Бургаския окръжен съд 59-годишния Владимир Колев, подсъдим за смъртта на велосипедист в Приморско.

10.00 часа: Съд за пиян шофьор, убил велосипедист. Задържаният: Аз не съм добре с главата...

Държавното обвинение е категорично, че на 3 декември м.г. посред бял ден, с автомобила си именно Колев е блъснал 33-годишния Евелин Дуков от Царево и вместо да окаже първа помощ,оставил младия мъж да издъхне, избягал от мястото на инцидента и се скрил. А тестът с дрегер, който полицаите му направили след два часа- когато го открили в почивна станция в Приморско, отчел рекордни 2,70 промила алкохол в кръвта.

Владимир Колев
netinfo

"Не съм бил аз", казва Владимир. А на свидетелите, които го видели да пие от сутринта, отговаря: Вярно е, но не съм ставал от масата. Камери заснели личния му автомобил на мястото на катастрофата, а според разследващите, именно той е бил зад волана на колата.

След инцидента той твърдеше, че няма спомен дали е бил на мястото. Днес ситуацията му се избистрила. „Невинен съм”, заявява той.

Десетки близки се събраха пред Съдебната палата с искане за максимално наказание за подсъдимия.
netinfo

Малко след ареста, Владимир е пуснат на свобода. Днес десетки близки на загиналия се събраха пред Съдебната палата и настояха за максимална присъда от 20 години затвор и арест за подсъдимия.

протест съд Бургас
netinfo


протест съд Бургас
netinfo

С решение на Окръжния съд в Бургас, днес мярката за неотклонение на Колев бе изменена от "подписка" в домашен арест. Той обеща официално да бъде в жилището си в София. Определението на съда предизвика недоволството на близките на жертвата.

"Втори Ценко Чоков", бе сред най-пестеливите коментари. Припомняме, че бившият кмет на Галиче - Ценко Чоков беше засечен от репортери да обядва на чаша с вино в столичен ресторант, докато уж трябваше да е под домашен арест.

протест съд Бургас
netinfo