Владимир Колев под конвой в съда
Владимир Колев под конвой в съда / Снимка: Лалка Димитрова
59-годишният Владимир Колев от София, който посред бял ден на 3 декември м.г. с 2,70 промила алкохол в кръвта и шофирайки автомобил с превишена скорост, уби на място велосипедист в Приморско, а след това избяга и се скри, застава днес на подсъдимата скамейка. Делото започва в 10.00 часа в Окръжния съд в Бургас.
 
Срещу Колев е повдигнато обвинение по чл..343, ал.3 от Наказателния кодекс, а деянието е квалифицирано от прокуратурата като особено тежък случай. За това престъпление, законът предвижда до 20 години затвор. Близките на жертвата- Евелин Дуков /на 33 г. от Царово/ настояват случая да се разглежда като убийство, а не като пътен инцидент.

Дарик-Бургас припомня, че Колев беше заловен от полицията два часа след трагедията. Спипан е в почивната база в Приморско, в която работил и живеел.  Свидетели разказват, че Владимир е започнал да пие още от сутринта в деня на инцидента.
 
"Съжалявам за момчето. Не си спомням да съм бил пиян. Аз не съм добре с главата, с простатата...", каза Колев. А според адвоката му, подсъдимият е претърпял тежка черепно-мозъчна операция след удар с брадва преди 15 г. и оттогава бил с бели петна в съзнанието.  "Имало е изтичане на мозъчна течност и вледствие на това се получава известна загуба на памет и частична амнезия. Сега има пластина на главата“, е тезата на защитата.

От прокуратурата контрираха, че подсъдимият е с други десет присъди в досието.