турнир Бургас
турнир Бургас
Близо 300 плувци от страната и чужбина се състезаваха за Гран При 2019 в ОКЗ „Парк Арена“
Лъчезар Шумков от „Спринт“ - София  и Габриела Георгиева от „Дамини ЛВ“ - София покриха нормативи за Световно първенство и получиха по 3000 лева на финала на международния плувен турнир за „Голямата награда на Бургас“, който се проведе в ОЗК „Парк Арена“ през уикенда.

Гледайте на живо топ плувците в олимпийската квалификация Гран При Бургас 2019 (ВИДЕО)

За най-добри постижения в трите състезателни дни по точковата таблица на ФИНА, треньорите им получиха премии от по 1000 лева.

турнир Бургас

Наградите на всички победители връчи в неделя вечерта кметът на Община Бургас - Димитър Николов. Близо 300 плувци от 24 клуба на страната и чужбина се състезаваха за „Гран При Бургас 2019“. На финала от паричния фонд от 20 000 лева,  награди получиха най-добрите състезатели от 1-во до 10-то място в трите възрастови групи /А, Б,В/ на турнира.

турнир Бургас

При състезанията за юноши младша възраст беше отбелязан и един рекорд, плувайки 50 м бруст за 28,76 сек. се отличи Тонислав Събев от СК „Царевец“ – Велико Търново.


Гран При 2019: Днес става ясно кои плувци ще грабнат голямата награда на Бургас (ВИДЕО)

 
Отборното класиране оглави съставът на Турция, следван от бургаските „Бриз“ и „Черноморец“.

Община Бургас

международен турнир

Гран При Бургас 2019 се проведе при изключителен интерес в най-модерния плувен комплекс в България - ОЗК „Парк Арена“ в „Славейков“. Турнирът можеше да бъде наблюдаван в трите състезателни дни и на живо, чрез три канала.

Официалният старт беше даден на 12 април в присъствието на представители на ръководството на БФПС, зам. областният управител на Бургас Владимир Крумов и депутатите от ГЕРБ Диана Саватева и Димитър Бойчев.
 
Организатори на международния турнир бяха Българска федерация плувни спортове и Община Бургас. В подготовката на спортното събитие участваше и екипът на престижния турнир Burgas Swimming open.

международен турнир